Verhuistips

Organisatie

Een verhuizing is de ideale gelegenheid om orde op zaken te stellen. Zorg dat u tijdig voldoende verhuisdozen en materialen heeft om in te pakken als u zelf gaat inpakken.

Pak de spullen van elke kamer afzonderlijk in. Gebruik voor elke kamer aparte dozen zodat je makkelijker kunt uitpakken. Zorg ervoor dat je de veel gebruikte spullen snel terug kunt vinden.

Nummeren

Maak een lijst per kamer waar de dozen moet worden gebracht en geef elke kamer een nummer. Schrijf op elke doos het nummer van de betreffende kamer en noteer ook het aantal dozen per kamer op de lijst. In het huis ook het nummer van de kamers vermelden. Deze lijst kopieert u ook voor de verhuizer. Eventuele opmerkingen kunt u ook in dit overzicht vermelden. 

verhuistips

Indien u dit wenst pakken wij uw gehele inboedel in en weer uit!

Inpakken

Het maximale gewicht per verhuisdoos is 15kg en het formaat is 480mm x 320mm x 360mm. Een verhuisdoos hoort nooit meer dan een beperkte laag boeken te bevatten, eventueel aangevuld met licht materiaal. Een verhuisdoos mag slechts tot de handgrepen gevuld worden, anders kan de verhuisdoos niet goed worden gedragen.

Demonteren meubels

Demonteer al uw meubels en wees zeker dat alles langs raam of deur naar buiten kan. Gebruik plakband om de onderdelen te markeren om ze eenvoudiger weer in elkaar te zetten.

Bureauladen

Papier en boeken kunnen in de laden blijven mits het bureau niet te zwaar is. Verwijder breekbare voorwerpen en voorwerpen die kunnen lekken. Doe de kastjes op slot en hou de sleutel in de handbagage.

Glas en servies

Wikkel glaswerk, kopjes en borden apart in papier en stop ze in de dozen. Gebruik kleren of handdoeken om ze tegen schokken te beschermen. De zwaardere spullen moeten altijd onderaan in de doos. Rol tafelzilver in keukenrolpapier. Zet flessen altijd rechtop in de dozen en pak geen scherpe dingen bij kwetsbare zaken. Geef op de dozen aan dat er breekbare spullen in zitten door de hiervoor bestemde stickers te gebruiken met de aanduiding ‘breekbaar’.

glasenservies

Brandbare goederen

Brandbare of licht ontvlambare vloeistoffen en spuitbussen mogen niet samen met andere voorwerpen worden ingepakt. Gevaarlijke stoffen kun je het beste apart houden. Door verandering in temperatuur en druk kan lekkage of zelfs explosie veroorzaken. In dit geval is het verhuisbedrijf niet aansprakelijk voor de schade bij een ongeluk.

Schilderijen/spiegels

Kleine schilderijen kunt u inpakken met noppenfolie.Grotere schilderijen en spiegels kunt u laten staan. Deze zullen goed worden ingepakt in speciale (schilderij)dozen.

PC, dvd en hifi apparatuur

Verpak waardevolle electronische apparaten in hun originele verpakking als je deze nog hebt en doe hier beschermende vulling in . Wikkel een deken of laken om het voorwerp en plaats het in de doos. Doe extra vulling in de doos zodat de apparaten vastzitten.

Verzekeringen

De vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering: schade tijdens het vervoeren van verhuisgoederen van derden is beperkt gedekt tot een bedrag van €100.000. De aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven: de verzekering dekt schade aan (zaken van) anderen die door u ons (als eigenaar/exploitant van een verhuisbedrijf) is veroorzaakt.

pc

Betaling

De verhuizing kan contant worden betaald op de verhuisdag zelf na afloop van de verhuizing aan de voorman. De betaling kan ook worden overgemaakt. U kunt uw betaling vooruit overmaken op bankrekeningnummer 43 54 10 601 van Economic Verhuizen te Delft onder vermelding van uw offertenummer.